Löysin Askarellista hauskoja piippurasseja:

1685297.jpg

Ja kiitos Sinooperin Marin pikkulausahduksen, keksinkin niille heti käyttöä Pilvilinnan puutarhassa.

Mutta ensin hiekkakäytäviin:

1685296.jpg

Vihreälle matolle maalaaminen ei ole välttämättä kovin fiksua. Ensinnäkin maalia kuluu ihan älyttömästi ja se imeytyy myös alla olevaan levyyn. Siispä leikkasin hiekka-alueiden pohjat kartongista. Teippasin irtonaiset palaset toisiinsa normaalilla maalarinteipillä palojen alapuolelta ja leikkelin ylimääräiset kartongit pois, ettei tule paksuja liitoskohtia. Kartongin voi vielä liimata mattoon kontaktiliimalla jos tahtoo, itse jätin sen tekemättä. Kun maalia levittää, niin tietysti kartonkin kostuu ja siis elää, liimaus ei ollut vielä minusta aiheellista. Ja kuten seuraavasta kuvasta näette, keksin näppärän ratkaisun asiaan.

1685298.jpg

Hiekkamaalin levityksessä olen huomannut pari fiksua nyrkkisääntöä: maalaa eka kerros saman suuntaisin siveltimen vedoin, toinen kerros jälleen kerran, mutta ristikkäin edellisen kerroksen kanssa. Älä säästele maalia! Ja kolmas kerros onkin tuputtelukerros. Tuputtelet maalia niihin kohtiin joissa näkyy laikkuja. Tätä tehdessäsi huomaat tosin helposti tuputelleesi koko alueen!

Vältin kartonkien liimaamisen rajaamalla hiekka-alueen kivillä. Levitin kontaktiliimaa reilusti käytävien reunoille ja painelin kivet puoliksi kartongin päälle ja puoliksi nurmikolle.

1685300.jpg

Tässä toisesta kulmasta. Huvimajan (vasemmassa alakulmassa sininen) viereen laitoin hiekkalaatikon. Löysin hyllyistäni tuollaisen puulaatikon vailla sen isompaa tarkoitusta. SIispä ostettuani hienoa kynttilähiekkaa täytin ensin laatikon 3/4 seoksella jossa oli 2/3 eri keeperiä ja 1/3 vettä ynnä tuota hiekkaa niin paljon, että se oli melkoista puuroa. Sen kuivuttua, levitin ohuen kerroksen pelkkää hiekkaa päälle.

Lepotuoli on oikeastaan kuvassa merkkinä, sen tilalle tulee puutarhakalusto ensi viikolla. Mutta jos katsot tosi tarkkaan, tuolin edessä on tuija. Oleskelualueen ympärillä olevassa pensasaidassa on yhteensä 6 tuijaa. Marin pikkulausahdus olikin kun hän katseli piippurasseja: "Näistähän saa näppäriä tuijia." Pohdin bussissa lausetta ja piti heti kokeilla. Piippurassi taitetaan neljään osaan niin että paksut kohdat tulevat yhteen, sitten rautalankaa alareunaan ja siitä yhteen ja kiinni; nurmikkoon tai tässä tapauksessa mistelinnauhaan, josta muodostui pensasaita.

Pari tipuakin löysin:

1685301.jpg1685302.jpg

Vihreän tipun rautalangan pätkä pitää juurien välissä tipua pystyssä ja oranssin tipun rautalangan pätkä liiman kera pitää tipun pesäpöntön katon reunassa.