Mandi jo kertoikin omassa blogissaan kuinka hän auttoi minua joululahjani kasaamisessa. Mandi apu oli aivan korvaamatonta. Puhumattakaan kun juuri olin tekemässä jotain tarkkaa ja kahta kättä vaativaa, niin Mandi tuli muistuttamaan että NYT on paussin paikka, rapsuta! Mutta suuret kiitokset Mandille, tässäpä tuo lopputulos:

1112446.jpg

Sellaisia käytännön asioita oli pakko tehdä. Portaikko ja talon edustan kaiteet piti liimauksen jälkeen irrottaa; taloa ei saa auki muutoin. Kellarikerroksen etuseinä on niin ohut, ettei se mitenkään voisi kannattaa avoinna ollessaan tuota portaikkoa. Mutta varmasti keksin jonkun tarrasysteemin tms.

Toinen mielestäni loistoratkaisu oli hankkia Tiimarista paksua huopaa muutama levy. Kellarikerroksen pohjaan liimasin vihreää huopaa, jos vaikka joskus rakentaisi tuohon ympärille nurmikon. Talon alle liimasin valkoista huopaa. Aikomukseni on maalata tuo talon ympärys vaalealla hiekkamaalilla. Huopalevyt olivat minusta parempi vaihtoehto kuin monta huopatarraa. Vaikka taso onkin tarkoitettu nukkekodin alustaksi, en halua pinnan naarmuuntuvan kun taloa liikutellaan.

1112451.jpg

Kuten näkyy, on taloon jo muutettu vaikka kaikki on vielä ihan kesken, mutta perhe halusi viettää joulua uudessa kodissaan eikä kirjahyllyssä, joten mikäs minä olen kieltämään :-)

1112447.jpg

Oli otettava lähikuva toisesta joululahjastani: kristallipallosta. Siinä, ainakin minun mielestä ihan Gandalfin näköinen velho istuu ison pallon päällä ja katsoo pienestä kristallipallostaan asioita. Pallon alla on led-valo joka vaihtaa väriään. Ihastuin tuohon jo kesällä kun ostimme lahtelaisesta Wiwien-nimisestä liikkeestä (Vapaudenkadulla uutta vapaa-ajankeskusta vastapäätä, ihana putiikki jossa saa hyvin helposti vaikka kaikki rahansa kulutettua hetkessä) tyttärelleni kristallisydänkaulakorun.

En raaski tuota töihin viedä, en ainakaan ennen kuin olen saanut ikioman työpöydän jostain firmasta vakituisen työsuhteen merkeissä. Mutta tuo olisi joskus kullanarvoinen tarjoilijallekin töissään. Siitä voisi aina katsoa kun asiakas ehdottaa "Tee joku hyvä paukku!" Aika usein saan pahan ilmeen osakseni kun totean että ok, kossuvissy siis. Minulla ei kuulemma ole mielikuvitusta. Hmm, pitää sanoa että mielikuvitus on tiukoilla kun baaritiskillä on laumoittain ihmisiä jotka kaikki tahtovat samaan aikaan oman juomansa ja yhdelle pitäisi tehdä "hyvä paukku". No, jokaisella tarjoilijallahan on omat "hyvät paukut" jotka voi tehdä suitsait sukkelaan, Joku innokas tekee hienot koristeet, sheikkaa näyttävästi ja tarjoilee juoman näyttävästä lasista. Niin minäkin. Mutta näin pikkujouluaikaan kun liikkeellä ovat sellaiset ihmiset jotka a) luulevat että takahikiän baarissa kehitetty omppupomppu-drinkki tunnetaan joka baarissa (kristallipallosta katsomalla senkin ainekset ja valmistus selviäisivät) ja b) käyvät tosi harvoin ravintoloissa ja eivät siis ymmärrä katsoa ympärilleen että JUURI NYT tarjoilija tuskin haluaa tehdä tuon "hyvän paukun".

Eihän se oikeastaan ole tarjoilijasta kiinni tuo paukun tekeminen, tuntipalkallahan siinä ollaan, eli ei kiirettä. Mutta kun siinä ympärillä huutaa monen monta tyyppiä tyyliin: "Anna mulle kalja/siideri/lonkero/kossuvissy tms! Mikä maksaa?" Kun hyvä tarjoilija ensin selvittää asiakkaan mieltymykset: makea/hapan/kirpeä/lyhyt/pitkä/saako olla kermaa/maitoa/mehua...

Mutta takaisin nukkekotiini. Miltä tuo sisusta tulee näyttämään, on vielä arvoitus. Sisäkuvassa olen vain latonut kaikki nukkekotikamat sisälle, ne voivat vielä muuttaa paikkojaan kokonaisuuden hahmottuessa päässäni ja silmissäni. Se on kuitenkin selvinnyt, että maalaamisen sijasta haluankin talosta tiilitalon. Ja se "hiekka". Kunhan tässä nuo pikkujoulukiireet helpottavat, niin ehdin nukkekodin kimppuun paremmin.

Onko muuten jollain ehdotuksia nimestä? Itselläni pyörii pari enemmän tai vähemmän fiksua nimeä päässä, mutta saa tehdä lisäehdotuksia. Se on kumminkin varmaan; talon nimi ei ole Villa Jotain tai Casa Jotain.