Monista nimiehdotuksista suuret kiitokset ihan kaikille ehdottaneille. Jotenkin tuossa joulun pyhinä kun löhöilin sohvalla ja aina välillä saaden valtavan inspiksen liimata tiiliverhoilua, tuo Pilvilinna alkoi tuntua sopivalta. Talohan on kiveä ja aika linnamainen olemukseltaan. Vai mitä mieltä olette:

1162385.jpg

Liimailin Minimaailmasta tilaamani tiilipaperit ihan tavallisella paperiliimalla. Vähän aina välillä vaati pientä hengähdystaukoa, varsinkin nuo erkkerit ja talon kulmat. Vaikka apuna oli kirurgin skapellin terävä veitsi, aina välillä liimainen paperi alkoi revetä kaikesta varovaisuudesta huolimatta. Lopulta muistin laatikossa olleen decoupage-lakan. Sillä sivelin talon päädyt ja aluksi tulos näytti hurjalta, myönnetään. Olin jo repiä kaiken irti, mutta talon onneksi Mandi vaati rapsutusta. Kun rapsuttelutuokio oli ohi, oli jo seinäkin kuivunut ja tulos oli kauniin tasainen ja kiiltävä pinta. Samoin eväin siis jatkoin muutkin seinät.

Suosittelen tuon decoupage-lakan käyttöä aina paperipinnalle. Sillä saa hieman kiiltävän mutta suojaavan pinnan, jota voi vaikka pyyhkäistä nihkeällä jos on tarvetta. Useamman kerroksen kun vetää, saa varmaankin vettä paremminkin pitävän pinnan aikaan. Minulle talon suhteen riittää, että tiilikuvio säilyy suojassa vaikka joskus joutuisin ehkäpä vähän pyyhkäisemään seinää. Eihän sitä tiedä koska nuo lapset innostuvat jälkikasvua pykäämään. Vaikka tuohon ei muilla ole asiaa koskea. Itsekin opin hyvin pienenä, että äidin tavarat ovat minun kätteni ulottuvilla, mutta niihin ei kosketa, koska ne eivät ole minun. Lapset oppivat kyllä hyvin nopeasti, siksi en ole koskaan oikein ymmärtänyt kyläillessäni kun vanhemmat nostelevat yhä ylemmäs tavaroita. Todella typerää minusta.

No, takaisin Pilvilinnaan. Vähän kuvassa vielä pilkottaa samaista lakkaa parvekkeen ovista valkoisena. Leikkelin piirtoheitinkalvoista ikkunalasit kaikkiin pokiin. Sivelin kontaktiliimaa pokiin ja kun sain kalvon oikeaan kohtaan mallattua, sivelin lakkaa sisäpuolelta pokan ja kalvon liitoskohtaan. Ja sattui sitten parissa kohtaa sivellin vähän lipsumaan. Onneksi lakka kuivaa läpinäkyväksi, joten ei haitannut.

Seuraava projekti onkin tapetointi ja lattioiden laitto. Olen jo maalannut kaikki välikatot valkoiseksi.