Aika mielenkiintoisia juttuja tipahteli ostoskassiin eilen:

1804194.jpg

Puuhelmiä, messinkinauhaa ja kolme korvakorua. Aivan oikein; oikeassa kulmassa on kolme korvakorua, jotka osui kohdalleni Kuuomenassa (on eräs suitsukkeita ym Intia-kamaa myyvä liike Hansan puolella Trioa). Jos tosi tarkkaa katsoo niin mustalla keskustalla oleva on ihan kuin hämähäkki, kaksi hopeista läiskää ovat kuin kärpäset: pieni kirkas kivi josta lähtee kaksi siipeä. Valokuvien ottaminen noin pienistä on todella tuskan takana. Ja kun viimein saa kuvan joka itselle kelpaa, niin kun sen muuttaa kooltaan blogiin sopivaksi, niin sinne menikin se hyvä kuva.

1804213.jpg

Pelihuoneessa päätettiin vähän juhlistaa - jotain. Siispä shamppanja jäihin ja Farmareista löytynyt sakemanni vahtimaan.

Tosiaan kannattaa aina pitää silmät ja mieli avoimena kun kiertelee. Olisi jäänyt kärpäset ja jäät saamatta. Jäät tuossa coolerissa ovat veden sinistä lasimurskaa jota sirotellaan kukkaruukkuihin. Vähän siinä oli Mandilla korvat ja pää vinossa kun olin vatsallani lattialla, poimien pinseteillä lasilautaselle pienen pieniä lasipaloja kukkaruukustani. Jotkut päätyivät takaisin, olivat liian isoja. Noita tosiaankin hädin tuskin paljaalla silmällä näki, niin pieniä ne olivat. Sitten vaan eri keeperiä cooleriin, ensin yksi kerros sai kuivua jotta sain pullon hieman ylemmäs. Sitten lisää liimaa ja pinsettien kanssa sirottelemaan "jääpaloja" liiman pinnalle.

Sakemannin löysin tosiaan Farmarit-messuilta kierrellessäni. Koiratarvikeosastolla oli paljon posliinisia minipatsaita. Länsiylämanterrieri ja villakoira olivat aivan päin honkia mittasuhteiltaan minun ostosten kohteeksi, mutta miellyin sakemannipatsaaseen.

1804217.jpg  1804250.jpg

Tyttö sai kahvileikkiinsä nuken, Molla-Maijan. Ja huomaathan, leppis kurkistelee kahvittelijoita kukan lehdellä. Poika sai perhoshaavin, mutta seittiään kutova hämähäkki hiukan pelottaa, uskaltaako sitä haaviin kaapaistakaan?

1804259.jpg  1804341.jpg

Kärpäset lennähtivät tuohon etualan tuijaan, kun huomasivat että pöydälle tuotiin tuoreita munkkeja lautasellinen, pääsisiköhän vähän maistamaan, pohtivat siinä ja suunnittelevat lentoreittiään. Lasten mehukannu, mehulasit joissa näkyy olevan sekamehua, sekä muutama munkki lautasella, on laitettu tuolille tarjottimelle valmiiksi.

1804428.jpg

Kahvitkin on kaadettuina kuppeihin valmiiksi. Munkkiohjeen löysin kun surffailin nukkekotiharrastajien sivuilla muutama päivä sitten. Salaisuus on nuo ruskeat helmet. Kokeilin ensin yhden helmen siten, että helmi hammastikun nokkaan, kirkasta lakkaa ja sitten pyöräytys suolassa. Suola suli, oliko lakkaa liikaa ehkäpä. Liiman kanssa kävi samoin. Onneksi kaapissani on monta hiuslakkapulloa, kaivoin extrasuperstrongia ja pyöräytin helmeä lakkasuihkun edessä ja nopeasti suolaan dippaamaan ja onnistui. En yhtään enää muista minkä niminen oli tuon helmi-idean keksijän sivu, joten saanen anteeksi kun en sitä mainitse. Kävin ainakin tusina sivua kurkkimassa, aina vaan ihanampia nukkekoteja ja oli tehty massassa kaiken näköisiä ruokia. Omat taitoni ovat suhteellisen surkeat tuolla askarteluosastolla ja se on tunnustettava, että esimerkiksi appelsiinisiivujen teko massalla on hyvin kunnioitettavaa, ken siihen ryhtyy, minun silmillä ja näppäryydellä ei ihan taideta onnistua.