Kerroinkin jo aiemmin saaneeni ideani Nean asuun Sokoksen karkkiosastolla. Tarvikkeita olen tässä kerännyt tuon oivallukseni jälkeen hyvin ahkerasti, ja hommahan on ollut raskasta :-D

Hameeseen "jouduin" syömään jokusen Fazerin sinisen konvehdin, puseroon pari geisha-konvehtia ja viittaan aika monta enkeli-konvehtia. Se jos mikä oli todella rankkaa, mutta mitä sitä ei tekisi nuken asun takia :-)

Pinkit helmet ovat kuin pieniä marmeladikarkkeja. Riipus Nean kaulalla löytyi kadulta. Jonkun korusta lienee kadonnut osanen, Nean onneksi tyttäreni katseli jalkoihinsa tuona päivänä tavallista tarkemmin. No, se pitää sanoa, että tarjoilijat ovat muutoinkin aika tarkkaavaisia lattioilla olevien asioiden suhteen. Kuinkahan monta kännykkää, korua ym olemmekaan löytäneet valomerkin jälkeen ravintoloiden lattioilta, puhumattakaan pudonneista kolikoista ja joskus seteleistäkin. Kannattaa siis katsella jalkoihinsa, saattaa löytää aarteen - tai ainakin välttää lätäkköön tai koiran jätökseen astumisen.

Vinkkinä, jos joku haluaa kokeilla vastaavaa konvehtipapereilla askartelua asuihin. Konvehtikääreiden alla on ohut kangas, jolle nuo kääreet on liimattu. Normaali nk "maitoliima" ei riitä, pikaliima voi olla harkittavissa, mutta sitä kuluu paljon ja palaset on kerralla saatava kohdilleen. Löysin Sinooperista kivien liimaukseen tarkoitettua liimaa, jota voi jatkaa vedellä. Liimasin siis kääreet valmiiksi leikatuille kangaspaloille, siinä vielä joutui joitakin vähän korjailemaan. Kun muutama tunti oli kulunut, sekoitin astiassa liimaa ja vettä (50/50) ja kuin lakkana levitin tuon kääreiden päälle. Tuon kiviliiman täysi kuivumisaika on 24 tuntia. Kun liimauksesta oli kulunut 12 tuntia, taittelin ja ompelin asun Nean päälle. Hameosan vekit piti taitella tarkkaan jotta se laskeutuu hyvin. Kun tuo vaadittu 24 tuntia oli kulunut, pysyi hame hyvin ryhdissään.