Syksyllä olleilta muovimessuilta otin roskiin menevää muoviraetta (kollega pakotti!!!) noin 1,5 litraa. Kollegani mielestä minun on PAKKO ottaa sitä, jotta voin tehdä Pilvilinnan puutarhaan talven. Taisin siinä yhteydessä ilmaista itseäni hieman ... hmm ... viittaillen muuhunkin tapaan viettää vapaa-aikaa kuin liimailemalla jotain pieniä muovipalleroita puutarhani puihin ym ja sitten keväällä irrotella niitä.

Tuo pussillinen oli suoraan sanottuna unohtunut kaappiini, kunnes eräänä päivänä kaivelin kaapista koirille puruluita. No, siitä se ajatus sitten lähti. Kiertelin päivän kaupungilla ostoksilla:

Puutarhalleni alustan löysin Sinooperin kellohyllystä: eli seinäkellon tausta.

Tämä on taas ykstyiskohtakuva. Tarkoitus on huomata tällä nukella jalkapohjissaan foliosta tehdyt luistimet!

Ja tältä näyttää lopputulos suihkutettuani lakkaa siihen.

Mummo on juuri lakaissut jään puhtaaksi ja tyttö odottelee kivellä luistimet jalassa lupaa mennä jäälle. Poika tekee jotain lumipalloista ja isä hakkaa halkoja.

Lumilyhtyhän siinä pojalla valmistuikin. Nuo isän halot olivat minun erään sunnuntain naureskelun aihe. Aamulenkillä Mandin kanssa haimme muutaman mustikan varvun ja koivunoksia puiksi. Seuraavaksi pätkin osaa oksista 1,5 sentin pätkiksi ja vieläpä haloin puukolla osan niistä. Nauraa kikattelin siinä samalla: "Voisihan sitä sunnuntaita huonomminkin viettää kuin pätkimällä koivun oksia!"

Lumilyhdyissähän onkin jo kynttilät sisällä. Lumilinnan edessä perheen koira odottelee poikaa hiihtämään!

Sen verran tähän tulee vielä lisää, että ystävättäreni Heli löysi nurkistaan joulusta jääneen spraylumipurkin ja sitä vielä pursottelemme tuonne jossain välissä.