Olen koko kevään ostellut ja keräillyt kaikkea "kivaa" Pilvilinnaa varten. Minimaailmasta on löytynyt sisätiloihinkin tavaraa, mutta niistä lisää kunhan saan laitettua tavarat järjestykseen.

Kesäaika on toisaalta keikkalaisten kulta- ja toisaalta hiljaisinta aikaa. Vakituisten kesälomat pyörivät, siispä joillekin extraajille löytyy töitä. Tosin monen ravintolan vauhti kuihtuu olemattomiin, kun asiakkaat pakenevat mökeilleen kesäksi. Varsinkin Lahdessa juhannus ravintoloissa on tosi hiljainen, moni paikka pitääkin ovet kiinni aattona ja juhannuspäivänä. Toinen sama hiljaisuus iskee joulun aikaan kun väki lähtee viettämään joululomaansa sukulaisiin tai Lapin pimeyteen.

Mutta koska pari vakitusempaa extrapaikkaani ovat nyt vähän hiljaiselo-asetuksella heinäkuun, päätin ottaa minäkin vähän rennommin ja paneutua Pilvilinnan puutarhaan. Tähän tietty saattaa tulla muutos, kun joku teloo itseään (ikävä sanoa ääneen, mutta extraajan suurin haave on pitkä saikku jollekin vakituiselle!) ja minulle tuleekin työvuoroja. Siihen asti kuitenkin puutarhan rakennussuunnittelma pitää!

1658707.jpg

Tässä on puutarhan pohja. Tätä kulmaa muuten koristi kristallikruunu viimeisen puoli vuotta, mutta siitä Mandi kertoo tarkemmin. Löysin Honkkarista hurjassa alessa olevia öljyväripohjia pari kappaletta. Siinä kuluikin yksi ilta rattoisasti kun ensin liimasin ja teippasin nuo palat yhteen, lisäksi tein kolmelle sivulle tuollaiset laidat; oikea ja tässä etulaita ovat 5 senttiä ja seinää vasten oleva laita 11 senttiä. Pieni apupala oli tarpeen myös taloa vasten. Laidat päällystin tuollaisella tumman harmaalla, vähän laikukkaalla kontaktimuovilla, ihan selkeästi kivimuuri, eikö totta? :-)

Päätin "luovuttaa" bonsairahapuuni Pilvilinnan puutarhaan, koska en mistään ole löytänyt muutoin isoa puuta sinne koristamaan. Jos oikein tarkkaan katsoo, niin huomaa puussa pari linnunpönttöä, jotka lyötyivät Tiimarin pöydistä. Linnunpesien kiinnittäminen elävään puuhun ei oikein onnistunut, siispä pieni muutos suunnitelmaan.

1658708.jpg

Kännykällä saa joskus tosi hyviä kuvia - ja joskus tosi surkeita kuvia. Toivottavasti poikani palauttaa digikamerani pikkuhiljaa takaisin. (lainasi sitä reilu kuukausi sitten kuvatakseen autoaan, jonka aikoo myydä pois, kun sai työpaikasta pakun käyttöönsä, auto on edelleen kaupan, kuvatkin jo kuulemma otettu....Merkiltään on Almera, jos jotakuta kiinnostaa)

No, joka tapauksessa kuvassa kaikkea sitä roinaa jota on tullut hankittua. Rahapuupurkin edessä on pahvista tehty muurinpätkä joka tulee suojaamaan ruukkua.

Ans kattoo ny, mitä tästä kaikesta saa aikaiseksi....