Samaan aikaan kun hain nukkekodin meille, ostin myös talon alle tulleen tv-tason (piti oikein mittailla Sotkan sivuilla mikä taso olisi riittävän syvä jotta talo mahtuu siihen) ja posliininukeilleni kolme irtohyllykköä seinälle.

Hyllyköiden kiinnityksestähän oli tulla ihan hauska projekti. Olin merkannut ensimmäisen hyllyn paikan valmiiksi. Poikani tuli gyproc-ankkureiden (sellaisia isoja metallisia) ja porakoneen kanssa. Poraa ekaa reikää ja poraa tokaa reikää. Kiroaa. Selviääkin että - yllätys yllätys - olohuoneen ja kylpyhuoneen välinen seinä onkin tehty naulaamalla neljä gyproc-levyä yhteen. Siispä jos poikani olisi jatkanut poraustaan, olisi ankkuri levittynyt kylpyhuoneen puolelle. Sinänsä eihän se olisi haitannut, mutta kuten kuvasta näkee, ylimmät pyyhekoukut olisivat tulleet suhteellisen ylös :-)

Parin päivän kuluttua poikani toi toisenlaiset ruuvimalliset jutut joilla sitten hyllyt saatiin seinälle:

1214815.jpg

Lisäksi havaitsimme ikävän seikan. Viime kesänä kun maalasin seinän, paklasin siitä kolme halkeamaa. Kaksi menee hiuksen ohuina keskimmäisen hyllyn kohdalla ja kolmas on aivan oikeassa reunassa sisäkulmassa muutaman millin levyisenä. Tästä havainnosta harmistuneena kiittelin onneani että olin vienyt ylimääräisen maalin äidilleni. Siispä pitänee suorittaa pikapuoliin paikkamaalaus, ensin korjaten halkeamat lasikuitunauhalla, jotta ei puolen vuoden välein tarvitse paikkailla - toivottavasti. Talomme on tehty oppilastyönä ja täällä on joissakin paikoissa aivan - hmm - mielenkiintoisia juttuja tullut esiin.

1214816.jpg

Kerroinkin tuolla aiemmin rakkaasta Maijastani. Hän on seurannut minua elämässäni ihan ensi hetkistä asti. Pienen tytön parturileikit veivät Maijan kauniit vaaleat kutrit ihan millisängelle ja aikanaan Pelle-papukaijani repi ruskean lasisilmän irti ja ennen kuin ehdin väliin, se jo matkasikin imurin syövereihin.

Jokunen vuosi sitten löysin Sinooperista kauniin ruskean peruukin Maijalle ja suurkiitos Benitalle, nukketohtorille, hänen kauttaan Maija sai uudet siniset lasisilmät. Nyt Maija on uuden ehomman näköisenä siirtynyt eläkkeelle; vain minä ja enkelit nautimme sivistyneesti teetä aina välillä :-)