Tässä olen ahkerasti päivitellyt puutarhaa, mutta on sisälläkin tapahtunut, vaikka ehkä vähemmän. Musiikki- ja pelihuoneen jo esittelinkin... Tässäpä ruokailuhuone:

1776689.jpg

Eipä hääppöisesti kalusteita, myönnetään. Pöydälle askartelin kuitenkin tänään viuhkaservetit. Olen niin keskittynyt puutarhatöihin, että sisusta jää suhteellisen sovinnolla syksymmälle.

1776663.jpg

Laitan tässä nyt ohjeen, jos joku haluaa viuhkoja itselleen taitella, siis kuten ne kankaisesta servetistä taitettaisiin. Ostin Sinooperista kaunista kermanvaaleaa paperia, melko ohutta. Kokeilemalla sitten selvisi, että "kangasservetin" koko nukkekodissa on 7-7,5 cm leveys ja korkeus 4 cm. Ensin se taitetaan kahtia leveyssuunnassa. Seuraavaksi taitetaan pitkät sivut takaisin keskitaitteeseen, paperi siis taitetaan neljään kerrokseen. Tämä pötkylä, taitetaan sitten haitarimaisesti 7 kertaa. Jotta viuhka pysyi lautasen päällä, piti käyttää vähän liimaa, liimasin valmiin viuhkan pienelle paperikaitaleelle joka on viuhkan levyinen. Voi käyttää vähän paksumpaa paperia. Ja lopuksi suihkutin koko servetin extra-strong hiuslakalla varovasti. Laiskempi taittelee 1 cm korkeasta ja 7 cm leveästä paperisuikaleesta haitarin, mutta koska olen noita kankaasta taitellut varmaan miljoona kappaletta, niin piti tehdä toki pidemmällä kaavalla.

1776667.jpg1776740.jpg

Kirjasto on saanut kirjahyllyjä ja takan edessä onkin jo shakkipeli ja piippu odottamassa vaareja pelaamaan, karahvissa lienee vähän virvoketta. Takan hiilet on vaan sytytettävä jotta huoneeseen tulee lämmin.

1776697.jpg

Salissakin on jo jonkun verran kalusteita...

1776700.jpg1776716.jpg

Yläkerta onkin jo saanut valaisimet. Johdot vain ikävästi ovat vielä pitkin ja poikin, taitaa sähkömies olla kesälomalla. Vanhempien yöpöydät vielä puuttuvat, vai liekö isäntä juuri hankkimassa niitä.

1776717.jpg1776745.jpg

Lastenhoitaja on istahtanut kahvikupposelle puutarhaan, samalla kun pitää hiekkalaatikolla leikkiviä lapsia silmällä. Taitaa odotella vierasta, kun on toinenkin kuppi pöydälle katettuna, ihan on servetitkin taitettuina. Hiekkalaatikollakin on tytöllä kahvileikit nuken kanssa meneillään, pojan lelu ei ihan tähän näy, mutta leikki potkulauta-Aku Ankan kanssa.

Keittiö ja kylpyhuone ovat edelleen entisellään. Isäntä mittailee keittiön seiniä ja miettii kaappeja sinne, tarvittaisiin se sähkömieskin vetämään sähköjä....